pilar diaz

Thursday, November 10, 2005

Escrit El Pont. Octubre 2005.

Finalment ja tenim proposta de nou Estatut aprovada amb el 90% dels vots afirmatius de la cambra catalana. És un moment històric i és un moment de satisfacció. Només el Partit Popular de Catalunya, probablement pressionat des del seu partit a Madrid, no va donar suport a la proposta acordada per la resta de grups parlamentaris. Va ser una llàstima perquè el grup popular sí que va participar en ponència amb esperit positiu i fins i tot va aprovar determinades parts del text definitiu. Però ja se sap ...
Ara és l’hora de l’explicació, del debat i del consens: a les Corts Generals, que és on resideix la sobirania nacional, i també fora. Però primer de tot, és l’hora de llegir-se el text aprovat al Parlament català. Aquests dies hem pogut sentir opinions diverses, totes elles legítimes en democràcia, però algunes d’elles fetes sense una lectura prèvia del text sencer. S’han fet lectures parcials interessades, però el text s’ha de llegir de manera íntegra per conèixer la proposta que fem des de Catalunya a la resta d’Espanya.
Sí, ara i en aquest moment això és una proposta feta des d’aquí amb un amplíssim suport, però no és pas una imposició. No podria ser mai una imposició. Els catalans i catalanes aspirem a un millor autogovern i un millor finançament (o no aspiren al millor pels seus territoris la resta de comunitats autònomes?) i pensem que aquest acord és el millor instrument per aconseguir-ho. Ara és l’hora de la paraula i del diàleg, no ha de ser l’hora del NO per sistema i de veure fantasmes on no n’hi ha, i per això nosaltres necessitem i sabrem explicar-nos convenientment.
En l’àmbit local, el ple municipal de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha posat la primera pedra per portar a terme l’aprovació del Pla Parcial de Can Cervera. Amb l’aprovació dels criteris previs que ara passaran a exposició pública, s’obrirà el termini per explicar, rebre al·legacions i consensuar el planejament entre totes les forces polítiques representades al consistori amb la participació també dels veïns.
Quins beneficis preveu l’equip de govern que aquest Pla aportarà al nostre municipi? D’una banda es construiran 250 habitatges de promoció municipal d’un total de 1000. També es contempla la construcció d’un poliesportiu amb piscina coberta que donarà servei principalment als veïns i veïnes de Can Vidalet. El Pla haurà de millorar significativament la connectivitat amb la ronda de Dalt mitjançant una rotonda que regularà el trànsit d’entrada i sortida. Pel que fa a les zones verdes, es construirà un nou parc d’aproximadament unes 7 hectàrees. Quant a la dinamització econòmica, amb el que això comporta de creació d’ocupació i riquesa, es crearan 25000 m2 d’oficines, dels quals el 10% seran de titularitat municipal. Es contempla també que l’aparició d’aquest parc d’activitat econòmica conformi una nova façana a la ronda.
Les millores previstes són, doncs, esperançadores i ara toca entre tothom interessat trobar el millor projecte per aquest sector de la nostra ciutat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home