pilar diaz

Monday, January 30, 2006

Delegació catalana al CongrésDijous 26 de gener el Parlament de Catalunya va escollir la delegació de 39 diputats/des que ens representarà a la Comissió Mixta Paritària que ha de tramitar el projecte d'Estatut al Congrés dels Diputats. D'aquí sorgirà la comissió que estudiarà en ponència, esmena per esmena, l'esmentat text.

Els 39 representants del Parlament es distribueixen de la següent manera:

 • CiU: 13
 • PSC-CPC: 12 (un dels quals vam cedir a ICV-EUiA)
 • ERC: 7
 • PP:4
 • ICV-EUiA: 3 (+1 que nosaltres li vam cedir)

La meva sorpresa es va produir quan ens van lliurar la llista que havíem de votar. Només la llista de representants designats pel grup parlamentari socialista era paritària: 5 dones d'un total d'11 membres (45%).

La resta es conformava així:

 • CiU: 3 dones d'un total de 13 membres (23%)
 • ERC: 2 dones d'un total de 7 membres (28%)
 • PP: 1 dona d'un total de 4 membres (25%)
 • ICV-EUiA: cap dona d'un total de 4 membres (0%)

No podem demanar representació paritària quan la composició del Parlament de Catalunya no ho és pas. Però, certament, aquests percentatges estan bastant per sota dels percentatges de dones parlamentàries que aquests grups tenen a l'actualitat. No vull ni imaginar que passarà quan designin els membres que conformaran la ponència que tramitarà el projecte, on per cert el grup socialista comptarà amb 2 dones d'un total de 3 membres. La pregunta és: quin element no és una prioritat real a la seva agenda? El nou Estatut? O la presència de dones a l'hora de la veritat?

7 Comments:

 • At 7:50 AM, Blogger Pedro said…

  Parole, parole, parole fins que el 50% de dones a alts càrregs sigui per imposició matemàtica i no per valua personal. Fins que no sigui així exhibir les dones com un trofeu del progressisme no crec que deixi de ser una actitut lamentable.

   
 • At 7:42 PM, Blogger Moisès Rial Medina said…

  Maragall amenaça amb presentar-se per Ciutadans pel Canvi si el PSC no es planta amb el PSOE  Està ben clar: el PSOE ja ha desembarcat a la seu del PSC, per connivencia amb montilla i "sus muchachos" i el nucli maragallià, com a darrer bastió de defensa del PSC , davant el PSOE, però al PSOE, li pot sortir un rival potent, després de l´incompliment de l´estatut, si Maragall, no el deixen tornar a presentar i fa el salt i es presenta per ciutadans pel canvi, o sigui, històric, Maragall pensa en la refundació d´un nou PSC Català!
  Ho publiquen a un nou bloc confidencial :
  http://www.busot.blogspot.com/
  Maragall amenaça amb presentar-se per Ciutadans pel Canvi si el PSC no es planta amb el PSOE
  Després de setmanes de pressió interna, finalment la crisi oberta entre el PSC i el PSOE ha començat a sortir a la llum, malgrat els intents dels mitjans pròxims a Nicaragua de minimitzar les diferències. La passivitat de la direcció de l'aparell socialista davant el flirteig escandalós entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas ha provocat un malestar molt profund dins el cercle més pròxim al president de la Generalitat, començant pel seu germà Ernest Maragall, el director d'Anàlisi i Prospectiva, Jaume Badia, la directora del gabinet presidencial, Marta Grabulosa, i el director de Comunicació de Presidència, Jordi Mercader.Aquest 'pinyol' maragallista està molt inquiet pel seu futur, atès que la seva continuïtat passa exclusivament per la retenció del poder mitjançant el pacte tripartit. Qualsevol hipotètica entesa entre CiU i el PSC per governar junts la Generalitat seria catastròfic per aquest sector de l'elitisme socialista, perquè la convivència amb els homes d'Artur Mas i David Madí dins els murs de Palau seria insostenible.Per això han reclamat a l'aparell socialista (els anomenats Montilla Boys) que plantin cara davant Ferraz i deixin clar que és únicament el PSC qui marca l'estratègia electoral i l'elecció de candidats.Davant la passivitat dels capitans en aquest afer, Maragall va advertir durant el cap de setmana que podria presentar-se a les properes eleccions mitjançant Ciutadans pel Canvi (CPC), convertit en un autèntic club de fans del president. De fet, CPC no s'ha dissolt mai, malgrat el compromís formal de fer-ho quan els socialistes arribessin a la presidència de la Generalitat.El PSC s'ha pres les amenaces de Maragall com una curiositat més del president, però el seu entorn no ho veu així. El malestar entre els dos sectors del PSC cada vegada és més profunt, i algunes veus dels capitans ja parlen obertament, a Nicaragua, de convertir el PSC en la Federació Catalana del PSOE.

  http://llibertats.blogspot.com

   
 • At 4:37 AM, Blogger Plam said…

  això de les quotes sempre m'ha semblat una ximpleria. És fins i tot preocupant, perquè implica que un dels mèrits dels qui ens governen és generar estrògens o no, per comptes d'altres característiques molt més rellevants. No ho dic pel teu cas, que prou coneixem la teva vàlua.

   
 • At 2:40 AM, Blogger Rafa said…

  Enhorabuena por el blog!

  Besotes. ;)

   
 • At 8:00 PM, Blogger manuel said…

  hola,
  Interesante experiencia la que te has propuesto con este blog. Lástima que, por lo que veo, no puedas seguirlo con cierta asiduidad.
  Quiero aprovechar la posibilidad que nos brindas para comentarte tres cosas:
  1. La externalización de servicios públicos en el ajuntament d'esplugues comienza a ser preocupante, sobre todo para los trabajadores afectados, conciudadanos en la mayoría de los casos.
  2.La contaminación visual por vallas publicitarias en esplugues es increíble. Por favor, devolvednos el paisaje del pueblo.
  3. gracias de nuevo, por abrir una ventana al exterior.

   
 • At 4:51 AM, Blogger Yori said…

  a ver si actualizamos el blog un poquillo no?

  de buen rollo eh.

   
 • At 4:52 AM, Blogger Yori said…

  ni que decir tiene que estoy mas que de acuerdo con Pedro.

   

Post a Comment

<< Home